Handelen als hobby
Team

Handelen als hobby - 5 tips voor beginners

Voor wie op zoek is naar rijkdom, kan handel een lucratieve activiteit lijken. Hoewel veel mensen geïnteresseerd zijn in handelen als hobby, kunnen/willen ze hun fulltime baan niet opzeggen. In feite handelen veel succesvolle handelaren een of twee uur per dag als hobbyist en verdienen ze hun primaire inkomen uit andere activiteiten. 

Zulke mensen geven de voorkeur aan handelen als bijzaak, omdat handelen veel onzekerheden met zich meebrengt, terwijl een fulltime baan je zekerheid biedt. Als u überhaupt wilt handelen, zijn er een paar dingen die u moet leren. Zelfs handelen als hobbyist vereist dat je een aanzienlijke hoeveelheid tijd investeert, want als je het wilt blijven doen, kun je het je niet veroorloven beginnersfouten te maken.

Dus voor degenen die overwegen om met handelen als hobby te beginnen, hier zijn 5 tips die u moet weten om uw kapitaal te beschermen en uw winst in de kortst mogelijke tijd te maximaliseren.

1. Handel alleen in wat u zich kunt veroorloven te verliezen

Handelen is een kansspel. Niemand wint altijd en je zult onvermijdelijk wat verliezen moeten nemen. Leer dit alsjeblieft te omarmen, want het is niet erg. In feite is het een goede zaak, want hoe sneller u uw verliezen opneemt, hoe kleiner uw verliezen zullen zijn.

Om risico's goed te beheren, uw kapitaal te beschermen en in het spel te blijven, hoeft u in geen enkele transactie meer te investeren dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Volgens onderzoek lopen de meeste succesvolle handelaren risico minder dan 1% of 2% van hun handelskapitaal op een enkele positie. Dat betekent dat u verliezers afsnijdt lang voordat ze grote problemen kunnen worden.

Handel alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen
Handel alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen

Zorg er in het algemeen voor dat het geld waarmee u handelt geen andere belangrijke verplichtingen heeft, zoals het betalen van uw hypotheek of het collegegeld van uw kinderen. Het zou uw extra geld moeten zijn. Als u geen extra geld heeft, blijf dan sparen totdat u het veilige bedrag bereikt dat u nodig heeft om te beginnen met handelen.

Handelen kan verslavend zijn en heeft een hoog disciplineniveau nodig als u niet wilt dat het uit de hand loopt. Op het moment dat u wint, komt u misschien in de verleiding om meer te investeren in uw volgende transactie, in de hoop een groter rendement te behalen. Dit komt omdat geld riskeren en winnen je een dopaminestoot geeft, waardoor je grotere risico's wilt nemen in de jacht op grotere dopaminestoten.

Zorg er daarom voor dat je vooraf je risicobudget vastlegt en houd je daar strikt aan. Vermijd in eerste instantie ook alles met een oneindig verliespotentieel, zoals leveraged accounts.

2. Leer de essentie

Handelen heeft zijn eigen regels en taal. Voordat u uw zuurverdiende geld investeert, moet u ervoor zorgen dat u alle regels en marktstructuren kent. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige taak lijkt, omvat verborgen risico's, kosten en gevolgen.

Zorg ervoor dat u de beste handelstijden en voorwaarden kent, aangezien er specifieke scenario's zijn waarin uw strategieën wel en niet werken. Aangezien financiële markten zeer volatiel zijn en het publieke sentiment snel verandert, moet u ervoor zorgen dat u naar de huidige marktsituatie kijkt voordat u handelt.

Leer de essentie
Leer de essentie

Om verwarring te voorkomen, is het ook belangrijk om de belangrijke termen te leren die in de handel worden gebruikt, zoals de verschillende soorten orders. Deze omvatten onder meer marktorders, stoplimietorders, stoporders en limietorders. Zorg ervoor dat u weet hoe elk van hen presteert en wat hun voor- en nadelen zijn. Daarom, wanneer de markt fluctueert, weet u welke ordertypes u moet gebruiken en welke u moet vermijden, en hoe u uw beleggingen en activa als een professional moet behandelen.

In wezen zullen uw risicoprofiel en winstpotentieel gezonder zijn als u meer weet over de markt. Betreed niet blindelings de markt als u geen eerdere handelservaring heeft. En kijk uit voor handelscommissies die in rekening worden gebracht door beurzen - overtrading is een van de grootste fouten die beginners maken.

3. Wees geduldig

Geduld, discipline en consistentie zijn de sleutelwoorden als u wilt slagen op de financiële markt. Handelen is niet zo eenvoudig als kopen en verkopen. De financiële markt is onder de oppervlakte erg ingewikkeld en er is geen magische formule of pil om u te helpen het onmiddellijk te begrijpen. Wees daarom bereid om er tijd in te steken om het te leren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat u gewoon niet alle transacties kunt winnen. De meeste handelaren streven naar: win op ongeveer 50% tot 60% van hun investeringen. Dit is meer dan genoeg omdat ze meer verdienen aan hun winnaars dan ze verliezen aan hun verliezers. Daarom moet u geduld hebben voordat u resultaten ziet en moet u accepteren dat het nemen van verliezen de kosten van zakendoen is.

Het is ook zeer aan te raden om klein te beginnen als u als hobby wilt handelen. Het is opwindend en lonend om uw kleine investeringen in de loop van de tijd te zien groeien zonder uw spaargeld of financiële langetermijndoelstellingen in gevaar te brengen. U moet niet nadenken over handelen als u niet al op lange termijn financiële stabiliteit heeft.

Bovendien zijn de financiële markten dynamisch. Om op de hoogte te blijven, moet je tijd investeren en blijven leren.

4. Ken de risico's van handelen als hobby

Over het algemeen zijn er verschillende risico's bij het handelen. Als u een beginner bent die handelt in effecten met een lage volatiliteit/laag risico, kunt u snel uw geld aan transactiekosten verliezen als u te veel handelt. Aan de andere kant kunt u ook geld verliezen door de markt niet regelmatig te controleren, waardoor u belangrijke bewegingen/omkeringen misloopt.

Ken de risico's van handelen als hobby
Ken de risico's van handelen als hobby

Verschillende soorten beleggingen hebben verschillende risiconiveaus. Beleggen in beheerde effecten kan een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom opleveren. Ze zijn ideaal voor een voorzichtige financiële planning omdat een team van specialisten de portefeuille bewaakt en dagelijks beslissingen neemt.

Cryptocurrencies, spreads, pairings, valuta's en Contracts for Difference (CFD's) zijn populair onder hobbyhandelaren. Deze voertuigen zijn fascinerend omdat ze vluchtig zijn. Bovendien bieden makelaars hefboomwerking en marge, waardoor zowel winsten als verliezen worden versneld. Het is duidelijk dat deze veel risico's met zich meebrengen, aangezien u alles binnen enkele minuten kunt verliezen.

5. Zoek hulp bij gerenommeerde bronnen

Iedereen lijkt handelstips te hebben, vooral in bullmarkten. Sommige van deze mensen en hun tips zijn oprecht, terwijl de meeste dat niet zijn. Als u een beetje geld ruilt voor entertainment, maakt u zich misschien niet al te veel zorgen over de kwaliteit van de handel. Als u echter heeft besloten een aanzienlijk bedrag te investeren, is het goed om advies in te winnen bij gerenommeerde bronnen en, belangrijker nog, om zelf onderzoek te doen.

Als u meer wilt weten over handelen, begin dan met het lezen van de klassiekers over handelen. Praat dan met uw financieel adviseur, want zij kunnen u helpen de beste aanpak voor uw persoonlijke omstandigheden te vinden. U wordt morgen niet wakker als ervaren belegger met een offshore beleggingsportefeuille, maar daar hoeft u zich geen zorgen over te maken, want handelen is een continue leerervaring. Uw financieel adviseur kan u ook helpen begrijpen hoe uw geld beter kan presteren als u eenmaal uw financiële doelstellingen, stabiliteit en langetermijninvesteringsplan heeft vastgesteld.

Het is ook een goed idee om cryptocurrencies te onderzoeken voordat u uw geld belegt. Coinmarketcap is een sterk aanbevolen website waar u informatie kunt krijgen over elke beschikbare cryptocurrency en token. De informatie omvat onder meer kapitalisatie, aanbod en handelsvolume.

Een andere goede manier om meer over cryptocurrencies te leren, is door crypto-gerelateerd nieuws te lezen in grote blogs en publicaties. Soms vind je waardevolle informatie op sociale media zoals Telegram- en Quora-gesprekken.

Laatste woorden

Cryptocurrencies zijn een van de belangrijkste handelsinstrumenten geworden. Voor sommige mensen is handelen zelfs een hobby geworden en iets waar ze een paar uur per week aan besteden. Voordat u echter met uw hoofd springt, moet u de tijd nemen om meer te weten te komen over handelen om verliezen te voorkomen. Selecteer de meest effectieve beurs en portemonnee, evenals benchmarking- en vermogensbeheertools.