5 grote namen in crypto
Team

5 grote namen in crypto - The Who is Who van Blockchain

Blockchain-technologie verandert de manier waarop we leven op vele manieren. Digitale contracten zorgen wereldwijd voor een ongekende verstoring in veel bedrijfssectoren. Deze 5 grote namen in crypto werken er hard aan om dit proces van decentralisatie mainstream te maken.

Terwijl legendarische persoonlijkheden zoals de anonieme Satoshi Nagamoto en Vitalik Buterin de belangrijkste bijdragers zijn aan deze digitale (r)evolutie, dragen andere opmerkelijke mensen elke dag bij aan de ontwikkeling van de crypto-ruimte.

Het artikel benadrukt wie er actief aan werkt om blockchain mainstream te maken om zijn oorspronkelijke belofte van decentralisatie waar te maken.

CZ van Binance

Als het gaat om invloedrijke mensen in crypto, Changpeng Zhao is aanwezig op elke lijst. Liefdevol bekend als CZ, richtte de Chinees-Canadese codeur Binance op, de grootste crypto-uitwisseling ter wereld. Hoewel hij informatica studeerde aan de McGill University, Montreal, Canada, heeft CZ nooit gecodeerd voor Binance. 

Vandaag kent iedereen het succesverhaal van CZ. Het was echter niet altijd het geval. CZ maakte deel uit van verschillende mislukte startups, wat hem naar eigen zeggen hielp optimistisch te blijven. 

Veel mensen moeten hebben aangenomen dat hij gek was toen hij zijn huis verkocht en alles in crypto investeerde. Sindsdien heeft hij zijn startup opgeschaald om de toonaangevende crypto-uitwisseling ter wereld te worden. 

Het kostte Binance minder dan 180 dagen om het beste uitwisselingsplatform te worden, en waarschijnlijk is de bijdrage van CZ de sleutel tot deze parabolische groei. Sinds 2017 lopen hij en zijn team voorop bij elke belangrijke crypto-innovatie. 

Changpeng combineert zijn graad in computerwetenschappen en een master in bedrijfskunde. Deze combinatie heeft hem geholpen om alles aan te pakken, van technologie tot bedrijfsontwikkeling, marketing, financiën, juridische zaken en andere kernaspecten.  

CZ heeft de toegang tot crypto drastisch verbeterd met verschillende innovaties. Een van de meest recente is dat de Binance VISA-kaart miljoenen zal helpen om hun crypto snel uit te geven bij meer dan 60 miljoen verkopers wereldwijd. 

Nayib Bukele

Nayib Bukele is de jarige president van El-savador. Onlangs kondigde hij aan dat hij aandrong op de goedkeuring van bitcoin als wettig betaalmiddel in het land. Dat maakte hem de eerste president die aandrong op de acceptatie van bitcoin als wettig betaalmiddel. 

Er zijn verschillende redenen achter deze gewaagde zet. Het land verliest elk jaar een aanzienlijk bedrag aan kapitaal als gevolg van de kosten van financiële tussenpersonen, die de adoptie van Bitcoin drastisch kan verminderen. Een aanzienlijk deel van het BBP van het land is afkomstig van in het buitenland wonende burgers die geldovermakingen naar huis sturen. De 39-jarige leider wil echter voorkomen dat banken en andere instellingen een "groot deel" van deze geldovermakingen hebben. 

In zijn woorden: "het bedrag dat door meer dan een miljoen gezinnen met een laag inkomen wordt ontvangen, zal elk jaar met miljarden dollars toenemen." 

De president maakte zijn bedoelingen bekend op de Bitcoin 2021-conferentie in Miami. Het land werkt momenteel samen met een bedrijf in digitale portemonnees, Strike, om een ​​moderne financiële infrastructuur te bouwen met behulp van Bitcoin-technologie.

Volgens hem zal het adopteren van Bitcoin als wettig betaalmiddel zowel op korte als op lange termijn voordelen hebben. Dat is een uitstekende zet, want het stimuleert de economische investeringen. Het zal ook een toegankelijk platform bieden voor meer dan 70% van de bevolking zonder bankrekening.  

Hoewel sommige hoeken volhouden dat de stap politiek gemotiveerd is, is het een welkome ontwikkeling in de cryptowereld. 

Andreessen / Horowitz

Deze lijst is niet compleet zonder deze twee legendarische investeerders.

De financiële crisis van 2009 heeft veel dingen veranderd. Echter, voor Marc Andreessen en Ben Horowitz, markeerde het het begin van iets unieks. In een poging om Silicon Valley aan te pakken, richtte het duo Andreessen Horowitz op (“a16z"), een risicokapitaalbedrijf. 

Hun belangrijkste doel was om een ​​nieuwe generatie tech-oprichters te helpen. In de loop der jaren heeft dit bedrijf geïnvesteerd in technologische oplossingen in verschillende sectoren. Voor a16z is het doel altijd geweest om financiering te verstrekken om technologiebedrijven in een laat stadium te helpen. Het optimisme van het bedrijf dat technologie de wereld ten goede zal veranderen, stond voorop in zijn activiteiten. 

Momenteel heeft a16z $ 18.8 miljard aan activa onder meerdere fondsen. Met $ 3.1 miljard aan het financieren van crypto-oplossingen, heeft a16z enorm geholpen bij de ontwikkeling en groei van crypto. 

In de loop van de tijd heeft het bedrijf aanzienlijk bijgedragen (zowel fondsen als kennis) aan de groei van veel crypto-startups. Er lijkt echter geen teken te zijn dat ze dit vertragen. Sinds hun eerste cryptofonds in 2018 heeft het bedrijf zijn toewijding getoond aan startups die aan blockchain-projecten werken. 

Lasse Clausen

Als gevolg van de volatiliteit van crypto, komen en gaan crypto-investeerders. Degenen op deze lijst zijn echter consequent trouw gebleven aan hun doel en hebben de cryptowereld verbeterd. 

Voor Lasse Clausen, crypto-investeringen zijn altijd een levensstijl geweest. Hij is de stichtende partner van een op token gericht fonds in een vroeg stadium. 1kx, waarmee hij mede-oprichtte Christopher Heymann. Hun missie is eenvoudig. Om de meest oprichtersvriendelijke en waardevolle bron van startkapitaal te worden voor tokenized projecten.  

1kx investeert in startups die de adoptie van een wereldwijd, internet-native financieel systeem helpen versnellen. Met de groei van technologie en internet is de adoptie van DeFi-activabeheer onvermijdelijk. 

Vóór 1kx was Lasse een software-ondernemer in Berlijn en een van de meest actieve token angel-investeerders in Europa. Vandaag heeft Lasse investeringen in verschillende DeFi-projecten. Hij en zijn team hebben een belangrijk aandeel gehad in de veranderingen in het DeFi-landschap.

Voor Lasse is het van levensbelang om te investeren in de toekomst. Hij gelooft dat gedecentraliseerde symbolische economieën de wereld zullen transformeren, en hij legt zijn geld op de plaats waar zijn mond is. 

Gabriele Musella

Gabriele Musella is de CEO en mede-oprichter van Coinrule. Dit metahandelsplatform probeert de financiële wereld te ontwrichten. Coinrule stelt gebruikers in staat om op meerdere beurzen te handelen zonder codeervaardigheden. Deze tool helpt ook om geautomatiseerde handel voor iedereen te verbeteren.

Gabriele was gemotiveerd om zijn bedrijf te starten toen hij zich realiseerde hoe moeilijk het is om crypto te verhandelen. Voor Gabriele en de rest van de Coinrule team, het doel is simpel; de gebruikerservaring verbeteren. Om dit te doen, moesten hij en zijn team zich concentreren op design-first-methodologieën.  

Gabriele's passie voor technologie leidde tot de creatie van een slimme assistent die exclusief is ontworpen voor cryptohandelaren. Met deze tool kunnen onervaren handelaren concurreren met professionals en hedgefondsen. 

Hij brengt een schat aan ervaring mee van zijn 15 jaar werken in industrieën zoals; telecommunicatie, academisch onderzoek en fintech. Met dit alles stopt Gabriele nooit met leren. Hij is gepassioneerd door het begeleiden van een nieuwe generatie crypto-ondernemers en -enthousiastelingen. 

De inspanningen van Gabriele hebben bijgedragen aan het creëren van een unieke oplossing die een onmisbaar handelsinstrument is. Hij is echter ook gepassioneerd door het creëren van nieuwe en innovatieve manieren om handel naadloos te laten verlopen. 

Net als bij anderen op deze lijst, gelooft Gabriele dat decentralisatie en tokenisatie de manier waarop we met financiën omgaan, zullen veranderen. Deze overtuiging motiveert Gabriele en zijn team om voortdurend te innoveren en duurzame oplossingen voor cryptohandelaren te creëren.     

Volg deze 5 grote namen in crypto om op de hoogte te blijven van de meest relevante trends die leidend zijn bij de ontwikkeling van blockchain-technologieën.  

Elk van hen zal een andere hoek bieden, handig om als geheel te begrijpen in welke richting het ecosysteem zich beweegt.