bitcoin prijs vs geselecteerde altcoins
Algoritmische handel Market Analysis

Wanneer zal ALT stijgen? Verzamel uw favoriete munten terwijl u wacht..

De laatste paar maanden waren best vervelend kijkend naar de Bitcoin-prijs, maar perioden van zeer lage volatiliteit worden meestal zeer waarschijnlijk gevolgd door een aanzienlijke prijsbeweging (omhoog of omlaag).

Twee dagen geleden de langverwachte Bitcoin-pomp aangekomen, en het was enorm! Ongeveer 20% prijsstijging in een kwestie van minuten.

Bitcoin prijsstijging
Na het doorbreken van de weerstand van 4200 USD, begon het kopen van FOMO

Die enorme gebeurtenis liet me met gemengde gevoelens achter. Aan de ene kant het enthousiasme voor wat een duidelijk teken zou kunnen zijn van de verschuiving in de algemene stemming van de markt en het einde van een langdurige bearmarkt voor cryptocurrencies. Aan de andere kant werd mijn portefeuille van altcoins uitgedrukt in BTC-termen plotseling grotendeels rood, ook al was het nog steeds erg groen gezien de USD-waarde.

De prijspiek van Bitcoin leidde tot een brede uitverkoop onder bijna alle andere altcoins die in die eerste uren aanzienlijk slechter presteerden dan "king-BTC".

Als we de prijs van BTC vergelijken met de geaggregeerde prijs van alle andere Altcoins, kun je duidelijk zien hoe alle andere munten moeite hadden om zo sterk te stijgen als Bitcoin.

Altcoin-prijs versus Bitcoin-prijs
Altcoins presteren doorgaans ondermaats in tijden van hoge volatiliteit voor BTC

Je kunt ook het verschillende pad vergelijken dat verschillende munten hadden.

De Ethereum-prijs blijft nog steeds achter bij Bitcoin, wat naar mijn mening geen goede indicator is voor zijn onderstrepende kracht, dus ik ga liever op zoek naar andere munten om te kopen totdat dit patroon terugkeert.

Ethereum-trend vergeleken met Bitcoin na 20% pump
Bitcoin-prijs versus Ethereum

Integendeel, Litecoin combineerde de aanvankelijke underperformance in een paar uur en begon aanzienlijk beter te presteren dan Bitcoin. Het is de moeite waard om te onthouden dat Litecoin al weken een stevige koopdruk laat zien. Zolang deze tendens aanhoudt, zal het kopen van LTC een beter risico-opbrengstprofiel bieden dan veel andere munten op de markt.

Litecoin uptrend presteert aanzienlijk beter dan Bitcoin
Bitcoin prijs versus Litecoin

Over het algemeen zijn dit zeer belangrijke overwegingen die u kunnen helpen bij het nemen van uw handelsbeslissing en het verbeteren van uw rendement. Een van de bewijzen die we kunnen gebruiken om deze grafieken te analyseren, is dat Altcoins, om een ​​duurzame opwaartse trend te ervaren, een periode van lage volatiliteit op de Bitcoin-prijs nodig hebben, net zoals we in de afgelopen twee maanden hadden.

Bitcoin-prijs versus Altcoin-markt
Altcoins-prestaties sinds begin 2019 versus BTC

De belangrijkste vraag is nu: waar gaan we heen? Is een ander Altseizoen komt eraan?

Naar mijn mening is een van de belangrijkste grafieken in de cryptomarkt op dit moment de procentuele dominantie van BTC over de rest van de munten in de markt. Het is cruciaal omdat het laat zien dat de markt op het kruispunt kan staan. Tijdens de crypto winter, nam de dominantie aanzienlijk toe (Altcoins presteerde slechter dan BTC), maar deze trend begon vanaf begin 2019 om te keren, bijna perfect passend bij een historische neerwaartse trend in de marktdominantie die voortkomt uit de eerdere bearmarkt van 2014.

Dominantie van de Bitcoin-markt
% van markt BTC vs andere Altcoins

Deze technische observatie zou een bevestiging kunnen vinden in het feit dat veel projecten naar verwachting de komende maanden en jaren significante resultaten zullen opleveren. Het is dus veilig om aan te nemen dat de dominantie in theorie weer naar beneden zou moeten worden gedrukt wanneer de nieuwe bull-cyclus zal komen.

We zijn gematigd optimistisch over de toekomst van Altcoins en een gediversifieerde portefeuille over ander veelbelovend project kan zeer interessante winsten opleveren. Als u denkt dat een gunstig moment om Altcoins te kopen nadert, kunt u eenvoudig een accumulatiestrategie opzetten met Coinrule.

Kies eerst de centrale waar u uw regel wilt uitvoeren en selecteer vervolgens wanneer u deze regel wilt uitvoeren. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u wilt dat het elke dag wordt uitgevoerd.

Op dit moment heb je drie opties:

  • om een ​​specifieke munt te selecteren
  • om een ​​munt te selecteren die op de markt verkrijgbaar is. Bedenk dat u ook een extra filter kunt toevoegen, bijvoorbeeld om alle munten onder een bepaalde marktkapitalisatie uit te sluiten
  • om een ​​van uw munten te selecteren. In dit geval vermijdt u het toevoegen van ongewenste munten aan uw portefeuille.

Een strategie zou kunnen zijn om munten te verzamelen door te profiteren van hun tijdelijke dips om tegen gunstige prijzen te kopen. U kunt hier een regel zoals deze instellen:

Geautomatiseerde handelsstrategie om altcoins te verzamelen bij dips
Verzamel mijn munten op hun dips

Uiteraard kunnen alle parameters worden aangepast aan uw eigen behoeften en voorkeuren. U kunt daar zien hoe eenvoudig het is om uw geautomatiseerde handelsstrategie te creëren en in te stellen.

Maak nu aan je eigen rol en laat het ons weten als je vragen hebt of bijzonder spannende regels hebt om te delen!

Volg ons op Twitter en Telegram voor dagelijkse updates en nieuwe handelsideeën!

HANDEL VEILIG EN DOE JE EIGEN ONDERZOEK – DIT ARTIKEL VORMT GEEN ENKELE VORM VAN BELEGGINGSADVIES!