coinrule geautomatiseerde trading
Algoritmische handel BNB-Binance-munt BTC-Bitcoin LTC-Litecoin Market Analysis Productuitgave Team

Voorbeeld: onze nieuwe regels backtesten.

We hebben vaak uiteengezet hoe belangrijk het is om een ​​geautomatiseerde handelsstrategie te backtesten voordat deze wordt gelanceerd.

geautomatiseerde handelsstrategie binance
Voorbeeld van backtesting-resultaten op Coinrule

Een backtesting-tool maakt de handelaar zelfzekerder over het waarschijnlijke resultaat van zijn strategieën en laat gedetailleerde analyse van de historische uitvoeringen van de regel. Dat geeft de mogelijkheid om het te verbeteren en in de toekomst een nog beter rendement te verwachten.

Zoals een paar dagen geleden aangekondigd, zijn we begonnen een samenwerking met Kaiko dat wordt onze dataprovider voor onze nieuwe Backtesting-tool.

De Coinrule Het technische team werkt momenteel op volle snelheid aan de ontwikkeling van de infrastructuur die nodig is om zo'n belangrijke en krachtige functie uit te voeren. Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat alles goed genoeg werkt om de meest nauwkeurig mogelijke resultaten te geven bij het testen van uw regels.

Ondertussen hadden we de kans om enkele van de meer geavanceerde regels te testen die onze gebruikers kunnen maken met onze nieuwe regelpagina. Hier zijn enkele voorlopige resultaten.

geautomatiseerde handelsstrategie Coinbase Pro
Voorbeeld van backtesting-resultaten

We zijn begonnen met het backtesten van een Trendvolgend strategie:

Als de prijs in één uur met 2% stijgt, KOOP.
DAN, als de prijs met 4% stijgt, VERKOPEN.
De stop loss is vastgesteld op 1% van de instapprijs.

De eerste munt waarmee we de strategie hebben getest, was Litecoin, verhandelen tegen Bitcoin in een periode van 1 april tot 6 juli. De strategie resulteerde in een verlies van -18.42 %. Het klinkt misschien als een slecht resultaat, maar vergeleken met de terugkeer van Litecoin in Bitcoin-termen, presteerde de regel eigenlijk beter dan de koop en houd strategie met 8.16%.

gebruik Binance munt met dezelfde geautomatiseerde handelsstrategie in dezelfde periode, waren de resultaten iets beter, met een algemeen verlies van -8.36% maar beter dan "de markt" met 21.78%.

In de afgelopen drie maanden presteerden bijna alle Altcoins aanzienlijk slechter dan Bitcoin, dus de trendvolgende strategie was waarschijnlijk niet de beste om te profiteren van de marktomstandigheden. Aan de andere kant moet het opmerken dat een actieve strategie nog steeds kan overtreffen in plaats van de munten passief in uw portemonnee te houden, worden geïnterpreteerd als een bemoedigend resultaat.

Dat in overweging genomen, hebben we besloten om een Contrarian strategie, profiteren van prijsdalingen om te kopen. De parameters waren als volgt:

Als de prijs in één uur met 5% daalt, KOOP!
DAN als de prijs met 7% stijgt ten opzichte van de koopprijs, VERKOPEN!
De stop loss is vastgesteld op 2% van de instapprijs.

De regel is de afgelopen drie maanden getest met drie verschillende munten en hier zijn de resultaten van de Backtest:

geautomatiseerde handelsstrategie bitstamp
Tegenstrijdige strategieresultaten op geselecteerde munten

Enige conclusie die we kunnen trekken uit deze eerste testronde? De nieuwe regelpagina zal de effectiviteit van onze regels aanzienlijk verbeteren met verbeterde functies en meer opties die beschikbaar zijn voor de handelaren.

We kunnen niet wachten om ze vrij te geven aan onze geweldige community!

Blijf op de hoogte en handel veilig!

De Coinrule Team!