crypto-wash-handel
Geautomatiseerde cryptohandel

Hoe washandel te herkennen - Coinrule's standpunt over het onderwerp

Zoals degenen onder u die regelmatig handelen waarschijnlijk al weten, is liquiditeit een van de meest kritieke aspecten van een markt waar investeerders om geven.

wassen handel crypto

Stel u voor dat u de perfecte handelsstrategie heeft ontwikkeld en dat u een activum niet kunt kopen of verkopen omdat er geen tegenpartijen beschikbaar zijn om mee te handelen. Dan is je geweldige strategie totaal nutteloos.

De liquiditeit van de markt neemt toe als:

  • De omvang van de bestellingen is relatief groot
  • De prijs van de verkopers en kopers liggen heel dicht bij elkaar (de bid/ask spread is laag).

Een andere reden om het volume van een markt goed in de gaten te houden, is dat het een belangrijke technische indicator is. Hoog volume of laag volume in een bepaalde periode kan de signalen van andere indicatoren bevestigen of ongeldig maken.

Handelaren vertrouwen zo sterk op volumegegevens, maar nepvolume gerapporteerd door veel crypto-exchanges is een gangbare praktijk.

Hoe werkt deze datamanipulatie?

De meest populaire manier om het handelsvolume te vervalsen is Was handel. Dezelfde marktdeelnemer koopt en verkoopt het activum tegelijkertijd.

Er is geen significante impact op de markt, maar de uitwisseling verspreidt misleidende informatie naar andere marktdeelnemers. Ter vergelijking: gereguleerde financiële markten verbieden en bestraffen deze praktijk ten strengste.

Hoe wasstraten te herkennen?

Het is relatief eenvoudig om aanwijzingen te krijgen dat transacties waarschijnlijk nep zijn door naar het orderboek te kijken. Meestal vinden deze transacties plaats wanneer de prijzen van de beste koper en verkoper relatief ver weg zijn.

De handelaar kan het activum gemakkelijk kopen en verkopen tegen een prijs in het midden, en er zeker van zijn dat hij geen andere order overschrijdt. Hier is een voorbeeld.

wash-handel in cryptocurrencies
Voorbeeld van transacties die volgens een regelmatig schema plaatsvinden tegen prijzen die niet overeenkomen met die van de order in het orderboek

Zoals u kunt zien, vinden de meeste transacties niet plaats tegen de beste koper of de beste verkoper, zoals u zou verwachten in een efficiënte markt. Dit is natuurlijk geen 100% bewijs dat wastrades plaatsvinden. Aan de andere kant het feit dat er regelmatig verdachte transacties plaatsvinden is een redelijke bron van vermoeden dat er iets aan de hand is.

Coinrulestandpunt over het onderwerp

Wash-transacties worden uitgevoerd door handelsbots die expliciet met dat doel zijn ontwikkeld. We zijn natuurlijk bezorgd dat ons platform zou kunnen worden gebruikt om deze strategieën op de markt te brengen.

Dat gezegd hebbende, willen we dat aangeven op geen enkele manier moedigen we dit gedrag aan, en we overwegen interne controles in te voeren om dergelijke activiteiten te voorkomen.

Markten voor cryptocurrency hebben meer transparantie en een bepaald niveau van regulering nodig om meer handelaren en investeerders aan te trekken. Elk bedrijf dat een cryptogerelateerd bedrijf runt, moet zijn steentje bijdragen door zijn activiteiten te reguleren en ongeoorloofd gedrag te voorkomen.

Coinrule zal altijd zijn best doen om bij te dragen aan een positieve, eerlijke en duurzame ontwikkeling van de cryptocurrenciesmarkten. Het enige doel van geautomatiseerde handelsstrategieën zou moeten zijn om uw kapitaal te vergroten en u comfortabeler te laten handelen met minder stress.

Handel veilig!