crypto wassen handel
Algoritmische handel Team

Hoe washandel te herkennen - Coinrule's standpunt over het onderwerp

Zoals degenen onder u die regelmatig handelen waarschijnlijk al weten, is liquiditeit een van de meest kritische aspecten van een markt waar beleggers om geven.

wassen handel crypto

Stelt u zich eens voor dat u de perfecte handelsstrategie heeft ontwikkeld en dat u geen activa kunt kopen of verkopen omdat er geen tegenpartijen zijn om mee te handelen. Dan is je geweldige strategie totaal nutteloos.

De liquiditeit van de markt neemt toe als:

  • De grootte van de bestellingen is relatief groot!
  • De prijs van de verkopers en kopers liggen zeer dicht bij elkaar (de bied/laat-spread is laag).

Een andere reden om het volume van een markt goed in de gaten te houden, is dat het een belangrijke technische indicator is. Hoog volume of laag volume in een bepaalde periode kan de signalen van andere indicatoren bevestigen of ongeldig maken.

Handelaren vertrouwen zo veel op volumegegevens, maar nepvolume dat door veel crypto-uitwisselingen wordt gerapporteerd, is een gangbare praktijk.

Hoe werkt deze datamanipulatie?

De meest populaire manier om handelsvolume te vervalsen is: Was handel. Dezelfde marktdeelnemer koopt en verkoopt het actief op hetzelfde moment.

Er is geen significante impact op de markt, maar de uitwisseling verspreidt misleidende informatie naar andere marktdeelnemers. Ter vergelijking: gereguleerde financiële markten verbieden en bestraffen deze praktijk streng.

Hoe washandel herkennen?

Het is relatief eenvoudig om aanwijzingen te krijgen dat transacties waarschijnlijk nep zijn als u naar het orderboek kijkt. Meestal vinden deze transacties plaats wanneer de prijzen van de beste koper en verkoper relatief ver van elkaar verwijderd zijn.

De handelaar kan het actief gemakkelijk kopen en verkopen tegen een prijs in het midden, er zeker van zijnd dat hij geen andere bestelling zal passeren. Hier is een voorbeeld.

wassen handel in cryptocurrencies
Voorbeeld van transacties die plaatsvinden met een regelmatig schema tegen prijzen die niet overeenkomen met die van de bestelling in het orderboek

Zoals u kunt zien, vinden de meeste transacties niet plaats tegen de beste koper of de beste verkoper, zoals u zou verwachten in een efficiënte markt. Dit is natuurlijk geen 100% bewijs dat wash-trades plaatsvinden. Aan de andere kant, het feit dat er regelmatig verdachte transacties plaatsvinden een redelijke bron van vermoeden is dat er iets aan de hand is.

Coinrule's standpunt over het onderwerp

Wash-transacties worden uitgevoerd door handelsbots die expliciet met dat doel zijn ontwikkeld. We zijn natuurlijk bezorgd dat ons platform kan worden gebruikt om deze strategieën op de markt uit te voeren.

Dat gezegd hebbende, willen we aangeven dat in op geen enkele manier moedigen we dit gedrag aanen we overwegen interne controles in te voeren om dergelijke activiteiten te voorkomen.

Cryptocurrency-markten hebben meer transparantie en een bepaald niveau van regelgeving nodig om meer handelaren en investeerders aan te trekken. Elk bedrijf dat een crypto-gerelateerd bedrijf runt, moet zijn deel doen om hun activiteiten te reguleren en ongeoorloofd gedrag te voorkomen.

Coinrule zal altijd zijn best doen om bij te dragen aan een positieve, eerlijke en duurzame ontwikkeling van de cryptovalutamarkten. Het enige doel van geautomatiseerde handelsstrategieën zou moeten zijn om uw kapitaal te verhogen en u comfortabeler te laten handelen met minder stress.

Handel veilig!