geautomatiseerde handelsstrategie
Algoritmische handel Market Analysis

Hoe een "gezond" accumulatiepatroon op Altcoins te herkennen?

Allereerst, Vrolijk Pasen! Dit wordt een lang weekend met vakantie, dus het is beter om tegenwoordig een aantal geautomatiseerde handelsregels in stand te houden. Cryptomarkten slapen nooit, maar jullie hebben allemaal wel eens wat goede rust nodig.
Met onze geautomatiseerde handelsstrategieën aan kunt u 24/7 elke kans grijpen met coinrule!

Bitcoin ziet er nog steeds behoorlijk solide uit, gezien de beperkte retracement die werd ervaren op de originele prijs pomp. Op dit moment zijn er nog geen verontrustende tekenen van een scherpe terugval en wanneer de BTC-volatiliteit laag is, weten we allemaal dat Altcoins op elk moment enorme winstkansen kunnen bieden.

bitcoin prijsgrafiek, solide uptrend. reeks van hogere dieptepunten onder weerstand
Bitcoin prijs grafiek. Reeks hogere dieptepunten onder weerstand

Wat ik het leukste vind aan deze recente tijden in de crypto-ruimte, is dat pessimistisch nieuws minder vaak wordt vrijgegeven en dat de belangrijkste marktbewegingen nu plaatsvinden op goed nieuws, soms zelfs wanneer dit nieuws op de een of andere manier werd verwacht. Dit is een veelbetekenend teken van de verschuiving in de huidige marktomstandigheden.

In de afgelopen weken, we zeiden dat dit een uitstekende tijd zou kunnen zijn om altcoins te verzamelen. Nu zou ik op één cruciaal ding willen wijzen,
niet alle altcoins zijn hetzelfde en waarschijnlijk zullen niet alle altcoins op dezelfde manier omhoogschieten als er een nieuw "altseason" komt.

Over het algemeen zou iedereen min of meer moeten profiteren van een veranderde algemene mentaliteit in de markt, maar ons primaire doel is om ons rendement te optimaliseren, dus we zouden niet tevreden moeten zijn als onze zak met altcoins terugkeert, laten we zeggen de 50%, als sommige andere munten in dezelfde periode leverden 200% op.

Onthoud dat als sommige van uw munten 3-4x terugkeren, u winst kunt nemen en opnieuw kunt investeren in andere cryptocurrencies die zich in een eerder stadium van de marktcyclus bevinden. De belangrijkste regel is in dat geval om een ​​stop loss (of in dit geval een trailing stop) te hebben, zodat ten minste een minimum aan winst gegarandeerd is. Maar we zullen er (hopelijk!) over praten in de volgende afleveringen!

Voor nu, hoe moeten we de munten kiezen om te kopen?

De eerste optie is om vast te houden aan die projecten die je kent en Dyor. Zelf onderzoek doen is altijd een redelijke benadering, aangezien veel meningen die je op Twitter, Reddit of andere communities vindt vaak verzonnen zijn, alleen het uiteindelijke doel om wat shitcoin te pompen.

Ten tweede, kijk naar de grafieken en als je de prijzen analyseert, vind je altijd alle relevante informatie over de staat van een munt. Ik ben een groot voorstander van prijsactie, de grafiek van een munt bevat de meeste dingen die u moet weten over de dynamiek van vraag en aanbod, die uiteindelijk de belangrijkste drijfveren van de prijs zijn.

Ik kijk tegenwoordig naar veel grafieken en ik zou zeggen dat sommige al maanden in beweging zijn: Ravencoin en Binance hebben sinds het begin van het jaar meer dan 300% teruggegeven, ook Litecoin, Cardano en Eos hebben geweldige prestaties neergezet.

Dus ze zullen waarschijnlijk goed blijven presteren, maar als je op zoek bent naar beter Risico beloning transacties, moet u waarschijnlijk naar grafieken met verschillende patronen kijken.

Grote high-cap cryptoprestaties YTD
RVN, BNB, LTC, EOS en ADA enorme winsten sinds begin 2019

Wat ik zoek van de altcoins die ik de komende weken wil verzamelen, zijn solide ondersteuningsgebieden en middelgrote tot lage kapitalisaties die mogelijk een grotere groeimarge kunnen dragen.

Dit is mijn tip: als je kijkt naar de grafiek van de Total Altcoin-marktkapitalisatie, exclusief Bitcoin, dan zie je dat sinds het dieptepunt dat we hadden in december 2018 (er is een prijsverschil te zien op de dieptepunten, btw), de volgende lokale dieptepunten zijn achtereenvolgens hoger, dit onderstreept een goede koopdruk die uitstekende ondersteuning zou moeten bieden in geval van toekomstige tegenwind.

Ook de RSI bevestigt de gezonde en duurzame uptrend. Dit is dus het patroon dat ik de komende maanden in de altcoins in mijn tas wil zien.

Uptrend voor altcoins sinds de dieptepunten in december
Aanhoudende opwaartse trend voor Altcoins sinds de dieptepunten in december 2018

Om je een voorbeeld te geven, kijk op Ncash. De reeks lagere dieptepunten vanaf december is technisch gezien geen goede indicator. Betekent dit dat het project geen toekomstpotentieel heeft? NEE! alleen dat vanaf nu de markt de voorkeur geeft aan andere projecten.

Of je het nu leuk vindt of niet, de markt heeft altijd gelijk!

NCASH-reeks van lagere hoogte- en dieptepunten.
Ncash downdrend kan lang duren voordat het uiteenvalt

Een project dat de markt meer lijkt te waarderen is Neblio, hier volgen de reeksen hogere dieptepunten beter het patroon dat de altcoin-markt over het algemeen ervaart.

Neblio hogere dieptepunten tonen een sterke koopdruk
Neblio hogere dieptepunten tonen een sterke koopdruk

Wanneer u de altcoins identificeert die u wilt verzamelen, kunt u een automatische handelsstrategie opzetten met Coinrulebijvoorbeeld:

Geautomatiseerde handelsstrategie om geselecteerde altcoins te verzamelen bij prijsdalingen
Geautomatiseerde handelsstrategie om Altcoins te verzamelen bij prijsdalingen

Op deze manier kunt u profiteren van prijsdalingen op uw geselecteerde Altcoins om te kopen zonder FOMO.

Maak nu aan uw geautomatiseerde handelsstrategie in een minuut!

Volg ons op Twitter voor meer marktvisies en handelsideeën.

Handel veilig!

Houd er rekening mee dat geen van bovenstaande beleggingsadviezen is. Het handelen in en het houden van cryptocurrencies blijft een investering met een hoog risico die alleen wordt aanbevolen voor gebruikers die bereid zijn tijd te besteden aan het doen van hun eigen onderzoek.