geautomatiseerde handelsstrategie
Geautomatiseerde cryptohandel

Hoe een "gezond" accumulatiepatroon op Altcoins te herkennen?

Allereerst, Vrolijk Pasen! Dit wordt een lang weekend van vakantie, dus houd tegenwoordig een aantal geautomatiseerde handelsregels aan. Crypto-markten slapen nooit, maar jullie hebben allemaal wel eens wat rust nodig.
Met onze geautomatiseerde handelsstrategieën kunt u 24/7 elke kans grijpen coinrule!

Bitcoin ziet er nog steeds behoorlijk solide uit, gezien de beperkte retracement op de originele prijs pomp. Op dit moment zijn er nog geen verontrustende tekenen van een scherpe terugval en wanneer de BTC-volatiliteit laag is, weten we allemaal dat Altcoins op elk moment enorme winstkansen kunnen bieden.

bitcoin-prijsgrafiek, solide opwaartse trend. reeks hogere dieptepunten onder de weerstand
Bitcoin-prijsgrafiek. Reeks hogere dieptepunten onder de weerstand

Wat ik de laatste tijd in de crypto-ruimte het leukst vind, is dat pessimistisch nieuws minder vaak wordt vrijgegeven en dat de belangrijkste marktbewegingen nu op goed nieuws plaatsvinden, soms zelfs als dit nieuws op de een of andere manier werd verwacht. Dit is een veelbetekenend teken van de verschuiving in de huidige marktomstandigheden.

In de afgelopen weken, we zeiden dat dit een uitstekend moment zou kunnen zijn om altcoins te verzamelen. Nu wil ik op één cruciaal punt wijzen,
niet alle altcoins zijn hetzelfde en waarschijnlijk zullen niet alle altcoins op dezelfde manier omhoog schieten als er een nieuw "altseason" komt.

Over het algemeen zou iedereen min of meer moeten profiteren van een veranderde algemene mentaliteit in de markt, maar ons primaire doel is om ons rendement te optimaliseren, dus we zouden niet tevreden moeten zijn als onze zak met altcoins terugkeert, laten we zeggen de 50%, als sommige andere munten in dezelfde periode brachten 200% terug.

Onthoud dat als sommige van uw munten 3-4x terugkeren, u winst zou kunnen nemen en herinvesteren in andere cryptocurrencies die zich in een vroeger stadium van de marktcyclus bevinden. De belangrijkste regel in dat geval is om een ​​stop loss (of in dit geval een trailing stop) te hebben, zodat op zijn minst een minimaal winstniveau gegarandeerd is. Maar we zullen er (hopelijk!) over praten in de volgende afleveringen!

Hoe moeten we nu de munten kiezen om te kopen?

De eerste optie is om vast te houden aan die projecten die je kent en Dyor. Je eigen onderzoek doen is altijd een redelijke benadering, aangezien veel meningen die je op Twitter, Reddit of andere communities zult vinden, vaak verzonnen zijn, met als uiteindelijk doel om wat shitcoin te pompen.

Ten tweede, kijk naar de grafieken en door de prijzen te analyseren, vindt u altijd alle relevante informatie over de staat van een munt. Ik ben een groot voorstander van prijsactie, de grafiek van een munt bevat de meeste dingen die u moet weten over de dynamiek van vraag en aanbod, die uiteindelijk de belangrijkste drijfveren van de prijs zijn.

Ik kijk tegenwoordig naar veel grafieken, en ik zou zeggen dat sommige al maanden in beweging zijn: Ravencoin en Binance keerden meer dan 300% terug sinds het begin van het jaar, ook Litecoin, Cardano en Eos boekten geweldige prestaties.

Ze zullen dus waarschijnlijk goed blijven presteren, maar als u op zoek bent naar beter Risico beloning trades, moet u waarschijnlijk naar grafieken met verschillende patronen kijken.

Grote high-cap cryptoprestaties YTD
RVN, BNB, LTC, EOS en ADA enorme rendementen sinds begin 2019

Wat ik zoek van de altcoins die ik de komende weken wil verzamelen, zijn solide ondersteuningsgebieden en midden- tot lage kapitalisaties die mogelijk een grotere groeimarge kunnen dragen.

Hier is mijn tip: als je kijkt naar de grafiek van de totale marktkapitalisatie van Altcoin, exclusief Bitcoin, zul je zien dat sinds het dieptepunt dat we hadden in december 2018 (op de dieptepunten is trouwens een prijsverschil te zien), zijn de volgende lokale dieptepunten sequentieel hoger, dit onderstreept een goede koopdruk die uitstekende ondersteuning zou moeten bieden in geval van toekomstige tegenwind.

De RSI bevestigt ook de gezonde en duurzame opwaartse trend. Dus dit is het patroon dat ik de komende maanden wil zien in de altcoins in mijn tas.

Uptrend voor altcoins sinds de dieptepunten in december
Aanhoudende opwaartse trend voor Altcoins sinds de dieptepunten in december 2018

Om je een voorbeeld te geven, kijk naar Ncash. De reeks lagere dieptepunten vanaf december is technisch gezien geen goede indicator. Betekent dit dat het project geen toekomstpotentieel heeft? NEE! alleen dat de markt vanaf nu de voorkeur geeft aan andere projecten.

Of je het nu leuk vindt of niet, de markt heeft altijd gelijk!

NCASH-reeks van lagere hoogte- en dieptepunten.
Ncash-downdrend kan lang duren voordat het uit elkaar gaat

Een project dat de markt meer lijkt te waarderen Neblio, hier volgt de reeks hogere dieptepunten beter het patroon dat de altcoin-markt in het algemeen ervaart.

De hogere dieptepunten van Neblio laten een sterke koopdruk zien
De hogere dieptepunten van Neblio laten een sterke koopdruk zien

Wanneer u de altcoins identificeert die u wilt verzamelen, kunt u een automatische handelsstrategie opzetten Coinrulebijvoorbeeld:

Geautomatiseerde handelsstrategie om geselecteerde altcoins te verzamelen bij prijsdalingen
Geautomatiseerde handelsstrategie om Altcoins te verzamelen bij prijsdalingen

Op deze manier kunt u profiteren van prijsdalingen op uw geselecteerde Altcoins om zonder te kopen FOMO.

Maak nu aan uw geautomatiseerde handelsstrategie in een minuut!

Volg ons op Twitter voor meer marktvisies en handelsideeën.

Handel veilig!

Houd er rekening mee dat niets van het bovenstaande een beleggingsadvies is. Het verhandelen en vasthouden van cryptocurrencies blijft een investering met een hoog risico die alleen aan te raden is voor gebruikers die bereid zijn tijd te besteden aan hun eigen onderzoek.