Passief inkomen crypto
Algoritmische handel

Passief inkomen verdienen met cryptocurrencies

Iedereen zou moeten weten hoe hij zijn geld aan het werk kan zetten, en een passief inkomen is essentieel om de welvaart te vergroten. De vraag is: Hoe kan ik passief inkomen verdienen met cryptocurrencies?

Velen suggereren dat de beste manier om passief inkomen te verdienen is door een woning te kopen en te verhuren. Andere suggesties zijn om te beleggen in aandelen die u dividend uitkeren. Deze strategieën kunnen voor velen werken, maar kunnen ook complex lijken, vereisen dat u veel kapitaal heeft om te investeren of u dwingen om effectenmakelaars te gebruiken.

Inkomen verdienen door in te zetten

Blockchain-technologie maakt het voor gewone mensen mogelijk om op verschillende manieren een passief inkomen te verdienen. Wat maakt het mogelijk? uitzetten!

Staking betekent uw cryptocurrency opsluiten in een specifieke portemonnee en daarvoor beloningen ontvangen, vergelijkbaar met het hebben van een spaarrekening. Het verschil is dat het geld je rekening niet verlaat, veel exchanges of wallets bieden deze service aan zonder dat je afstand doet van het bezit van je crypto. Het zit opgesloten in je portemonnee, waar alleen jij toegang toe hebt. 

Aan de technologische kant is staking een systeem waarmee deelnemers aan een Blockchain transacties kunnen valideren. Net als bij Proof of Work-consensussystemen, vooral bekend van Computers 'mining' voor Bitcoin, stelt Proof of Stake (PoS) gebruikers in staat om binnen een Blockchain consensus te vinden over een staat, zoals het totale saldo van alle munten in het systeem.

In plaats van waardevolle computerkracht in te zetten, zet de gebruiker zijn munten in en heeft daardoor, via zijn 'inzet', skin-in-the-game die de algoritmen achter de respectieve Blockchains die op PoS-systemen vertrouwen, gebruiken om consensus te vinden. Net zoals Bitcoin-mijnwerkers een beloning in Bitcoins ontvangen voor het valideren van nieuwe blokken in de keten, krijgen PoS 'Stakers' een beloning door simpelweg een bepaald aantal munten vast te houden. Goede voorbeelden voor PoS Blockchains zijn EOS, Tezos, Neo, Zilliqa en binnenkort ook Ethereum als onderdeel van hun overstap naar Eth 2.0.

De gemakkelijkste manier om in te zetten

U kunt uw munten op verschillende websites en beurzen inzetten. In de meeste gevallen kunt u uw munten rechtstreeks vanuit uw crypto-portemonnee inzetten. Als alternatief bieden veel beurzen stakingsdiensten aan hun gebruikers. Met Binance Staking kun je op een eenvoudige manier beloningen verdienen, het enige wat je hoeft te doen is je munten op de beurs te houden. Inzetten op beurzen heeft zijn voordelen, u kunt tegelijkertijd accumuleren en inzetten zonder toegevoegde transacties, u hoeft geen DeFi-applicatie te doorlopen en een apart account aan te maken om in te zetten, u kunt dit gewoon op uw beurs doen.

Niet alle beurzen bieden deze functie, maar beurzen zoals: Binance en Okex doen. Deze lijst presenteert de munten die u gemakkelijk op Binance kunt inzetten.

Elke munt kan je een andere beloning geven voor het uitzetten, dit hangt grotendeels af van het project zelf en de beloningen die ze uitdelen in ruil voor het inzetten. Het proces is vrij eenvoudig, maar Coinrule maakt het nog makkelijker!

Uitzetten met Coinrule

Er is een reeks regels die u kunnen helpen munten te verzamelen die kunnen worden ingezet. Dit houdt voornamelijk in dat conventionele regels en theorieën worden toegepast op munten die kunnen worden ingezet in ruil voor passief inkomen. 

Het belangrijkste doel dat u moet hebben wanneer u probeert om passief inkomen te verdienen met cryptocurrencies, is het verhogen van het aantal munten dat u bezit dat kan worden ingezet. Om dit te doen, kunt u ofwel meer munten kopen, of u kunt regels uitvoeren op Coinrule waarmee u munten kunt verzamelen tijdens dips. 

Verzamel Crypto met Coinrule

De onderstaande regel probeert Kyber Network (KNC) op te bouwen tijdens dips. Het concept hierachter is dat wanneer de prijs van de munt daalt, u kunt profiteren van een regel die deze verkoopt om deze op een lager niveau terug te kopen. Deze strategie is bedoeld om het aantal tokens te vergroten.

Om te voorkomen dat u een vroege omkering van de trend misloopt, koopt het tweede deel van de strategie de munten terug, ongeacht of de prijs stijgt of daalt volgens de ingestelde drempels. De twee voorwaarden die volgen op de "En dan" -operator werken in feite als winst nemen en verlies op de handel stoppen.

Deze benadering probeert KNC te accumuleren met een poging om het risico te beperken en de waarde van de portefeuille te blijven laten groeien. 

Naarmate het aantal KNC dat u bezit toeneemt, nemen ook de inzetbeloningen die u ontvangt toe. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat je bij het inzetten de munten op de beurs moet hebben en niet moet verplaatsen. Het is dus voordelig om deze specifieke regel alleen uit te voeren met een deel van uw KNC-geld om stakingsbeloningen op de andere munten te blijven ontvangen. Zoals u hieronder kunt zien, geeft de grafiek de tijdstippen aan waarop de regel transacties uitvoert, zowel kopen als verkopen, om te profiteren van prijsdalingen en uw bezit in een specifieke munt te vergroten.

Wat als u nog geen staking crypto bezit?

Als u geen stapelbare munten heeft, is een andere benadering om crypto's te kopen en deze in de loop van de tijd te verzamelen. De meest efficiënte manier om dit te doen zou zijn om de Dollar Cost Averaging (DCA) methode. DCA houdt in dat je regelmatig kleine hoeveelheden crypto koopt, waarbij je niet wordt beïnvloed door de prijsveranderingen omdat elke prijsstijging of -daling elkaar uiteindelijk opheffen. Bovendien ontvangt u stakingsincentives voor het vasthouden van de munt, en deze nemen toe naarmate het bedrag dat u vasthoudt toeneemt.

Hier is een voorbeeld van hoe u de timing en het bedrag aan uw behoeften kunt aanpassen.

Aan het eind van de dag, ongeacht de benadering die u gebruikt, kan het verdienen van passief inkomen met cryptocurrencies in deze tijd een aanzienlijke waarde toevoegen aan uw vermogen. Uw geld voor u laten werken is de eerste stap naar het vergroten van uw vermogen en Cryptocurrencies hebben dit op een unieke manier mogelijk gemaakt.

DISCLAIMER

Ik ben geen analist of beleggingsadviseur en niets in dit artikel vormt een beleggingsadvies. Alles wat ik hier geef is puur voor begeleiding, informatieve en educatieve doeleinden. Alle informatie in mijn bericht moet onafhankelijk worden geverifieerd en bevestigd. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies of schade veroorzaakt door het vertrouwen op dergelijke informatie. Wees u bewust van de risico's die verbonden zijn aan het verhandelen van cryptocurrencies.